Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις

3.Σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις
ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΕΙΣ!!
Και του Λεονάρντ Θίμο. Και του Αντώνη Μεραμβελιωτάκη.
ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ: ΝΟΣΟΛΟΓΙΑ-ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ 2ου ΚΥΚΛΟΥ ΤΕΕ
Οι αλλαγές στις απόψεις για τη σεξουαλική συμπεριφορά όπως έχουν διαμορφωθεί στη σύγχρονη κοινωνία, έχουν συντελέσει την αύξηση των λοιμώξεων που μεταδίδονται με την σεξουαλική επαφή, μολονότι προκαλούνται από διαφορετικούς μικροοργανισμούς αναφέρονται ως μια κοινή ομάδα νοσημάτων που ονομάζονται αφροδίσια νοσήματα. Σ’ αυτά περιλαμβάνονται η σύφιλη, η γονόρροια ή βλεννόρροια, το μαλακό έλκος, τα οξυτενή κονδυλώματα, η τριχομοναδική κολπίτιδα των γυναικών και πολλά άλλα.
Ας αρχίσουμε με την Σύφιλη, προκαλείται από το βακτηρίδιο ωχρά σπειροχαίτη. Μετά την επώαση στο σημείο εισόδου του μικροβίου δημιουργείται σκληρό έλκος. Συνήθως βρίσκεται σε εμφανή σημεία των γεννητικών οργάνων του άνδρα και της γυναίκας. Μπορεί όμως μια γυναίκα να μη γνωρίζει την παρουσία ενός ενδοκολπικού έλκους. Η βλάβη αυτή συνήθως επουλώνεται χωρίς θεραπεία. Αργότερα όμως η νόσος προσβάλλει άλλα όργανα και συστήματα του οργανισμού όπως το πεπτικό, το δέρμα, τις αρθρώσεις, τα νεφρά, τους οφθαλμούς και το νευρικό σύστημα.
Στην συνέχεια θα αναφερθούμε στην Γονόρροια ή Βλεννόρροια και στο Μαλακό έλκος. Η γονόρροια ή βλεννόρροια οφείλεται στον γονόκοκκο και προσβάλλει την ουρήθρα στον άνδρα και την ουρήθρα και τον τράχηλο της μήτρας στην γυναίκα. Στον άνδρα μετά από περίοδο επώασης τριών έως πέντε ημερών, ακολουθεί τσούξιμο στην ούρηση και έκκριμα πύου από την ουρήθρα. Χωρίς θεραπεία οι επιπλοκές της νόσου περιλαμβάνουν λοίμωξη του προστάτη και των όρχεων, στενώματα της ουρήθρας, γονοκοκκική αρθρίτιδα, κ. ά. Στις γυναίκες η γονοκοκκική λοίμωξη είναι συνήθως ασυμπτωματική και αποκαλύπτεται από τα συμπτώματα του ερωτικού της συντρόφου. Η λοίμωξη στη γυναίκα μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των σαλπίγγων με κίνδυνο, στειρότητα, γονοκοκκική αρθρίτιδα και άλλες βλάβες. Όσο για το μαλακό έλκος είναι οξεία λοίμωξη που οφείλεται στα βακτηρίδια αιμόφιλο μπουκρεϊ, μην σας επηρεάζει η ονομασία απλώς έτσι ονομάζεται το βακτήριο. Κλινικά, περιοχές στα γεννητικά όργανα, ενώ στη συνέχεια σχηματίζεται ένα επώδυνο μαλακό έλκος. Υπάρχει συνήθως φλεγμονή των βουβωνικών λεμφαδένων, ρίγος, πυρετός και αίσθημα κακουχίας.
Εντούτοις, θα αναφερθούμε στα Οξυτενή κονδυλώματα και στην τριχομοναδική κολπίτιδα. Τα οξυτενή κονδυλώματα οφείλονται στον ιό του θηλώματος. Χαρακτηρίζονται από μεγάλες ή μικρές εκβλαστήσεις, σαν τσαμπί με σταφύλια, γύρω από το αιδείο, τη βάλανο του πέους, το στόμιο της ουρήθρας και τον πρωκτό. Η λοίμωξη αυτή αποτελεί προδιαθεσικό παράγοντα για ανάπτυξη καρκίνου. Η τριχομοναδική κολπίτιδα είναι οξεία ή χρόνια λοίμωξη του κόλπου των γυναικών η οποία οφείλεται στο πρωτόζωο τριχομονάδα. Στην οξεία μορφή της νόσου παρουσιάζεται δύσοσμη κολπική έκκριση και ενδοκολπικός πόνος, ενώ στην χρόνια παρατηρείται μικρή κολπική έκκριση. Στους άνδρες είναι σπανιότερη αν και μπορεί να είναι φορείς του μικροβίου χωρίς συμπτώματα.
Η ενημέρωση σχετικά με τη μετάδοση των αφροδίσιων νοσημάτων, η επιλογή του ερωτικού συντρόφου και η χρήση προφυλακτικού κατά την ερωτική πράξη αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες περιορισμού των αφροδίσιων νοσημάτων.
Αφήσαμε τελευταία την νόσο του AIDS ή Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας. Οφείλεται σε λοίμωξη από ιό ο οποίος ονομάζεται ιός του AIDS ή HIV. Ο ιός του AIDS καταστρέφει τα βοηθητικά Τ-λεμφοκύτταρα, που παίζουν σημαντικό ρόλο στο ανοσολογικό σύστημα του ανθρώπου, με αποτέλεσμα τα προσβεβλημένο άτομο να καταλήγει σε ανοσολογική ανεπάρκεια. Οι επιπτώσεις αυτές καθιστούν τον άνθρωπο ευάλωτο σε πολλές λοιμώξεις από ιούς, πρωτόζωα, μύκητες και βακτηρίδια, όλοι τους μικροοργανισμοί.
Επιπλέον στους ασθενείς αυτούς παρατηρείται συχνότερη εμφάνιση καρκίνου. Η νόσος έχει μεγάλη εξάπλωση και δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως η μάστιγα του αιώνα. Η λοίμωξη με τον ιό του AIDS μεταδίδεται με τη μετάγγιση αίματος που περιέχει τον ιό, με την σεξουαλική επαφή, με τη χρήση κοινής βελόνας χορήγησης ναρκωτικών ουσιών από τους τοξικομανείς και με κάθετη μετάδοση από μητέρες φορείς του ιού, στο παιδί τους κατά την εγκυμοσύνη. Ο ιός του AIDS ΔΕΝ μεταδίδεται με απλή κοινωνική επαφή(χειραψία, φιλί, χάδι, πιάτα, ποτήρια κτλ.) Η κλινική της εικόνα αρχικά το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών δεν εκδηλώνει συμπτώματα. Η περίοδος όπου οι φορείς είναι ασυμπτωματικοί μπορεί να διαρκέσει από οχτώ έως δέκα χρόνια. Στο διάστημα αυτό οι φορείς μολονότι δε νοσούν εμφανώς, μεταδίδουν τη νόσο σε άτομα που έρχονται σε επαφή με το αίμα τους και τα υγρά του σώματος τους. Καθώς η νόσος εξελίσσεται εκδηλώνονται ήπια συμπτώματα, όπως καταβολή, απώλεια σωματικού βάρους, πυρετός, δερματικά εξανθήματα και λεμφαδενοπάθεια. Αργότερα, εκδηλώσεις από το νευρικό σύστημα, λοιμώξεις από μικρόβια που δεν μπορεί να αναχαιτίσει ο οργανισμός λόγω της ανοσολογικής βλάβης, ή και η εμφάνιση καρκίνου οδηγούν τον άρρωστο στο θάνατο.
Η πρόληψη του AIDS αποτελεί την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου, αφού μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει θεραπεία. Η πρόληψη περιλαμβάνει μέτρα κατά της μετάδοσης του ιού η οποία πραγματοποιείται κυρίως με το αίμα και τη σεξουαλική επαφή. Τα μέτρα πρόληψης περιλαμβάνουν έλεγχο του προς μετάγγιση αίματος, ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τη χρήση προφυλακτικού κατά την ερωτική πράξη, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ευκαιριακές ερωτικές σχέσεις, καταπολέμηση της χρήσης ναρκωτικών και ενημέρωση των χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών για τον τρόπο μετάδοσης του ιού. Αν εσείς δεν γουστάρετε την ζωή σας, προστατέψτε τα παιδιά σας και την νέα γενιά!!!
ΤΕΛΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παντα σεξ με προφυλαξεις

www.arelis.gr
περιεχει ερωτονομικον
με τις πιο τολμηρες και σκανδαλιστικες σεξουαλικες φαντασιωσεις ολων των ειδων
ακαταλληλο για ηλικιες κατω
των 18 ετων

albanos είπε...

cool!!!mila ki allo gia sex kai 8a apoktiseis fanclub!!