Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη/καλλιτέχνη Δημήτριο Γαϊτάνη

Γράφει ο Λεονάρντο Θίμο*

Ο Δημήτριος Γαϊτάνης γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1973 και είναι Έλληνας μουσικοσυνθέτης τραγουδοποιός και ερμηνευτής καθώς και καλλιτέχνης επηρεασμένος από την παγκόσμια κουλτούρα.

Έχει γράψει μεγάλες επιτυχίες στα μουσικά δρώμενα, ξεχωριστές στιγμές όπως το τραγούδι "Πολλές Φορές" που ερμηνεύει η Μικαέλα Δαρμανη, με 100.000 προβολές στο YouTube και διθυραμβικές κριτικές από το ελληνικό κοινό. Μια από τις μεγάλες επιτυχίες του 2019. Καθώς και την πρωτότυπη μουσική στο μουσικό βίντεοκλίπ "Χιπ Χοπ Χωρισμού" σε πρωτότυπους στίχους της Ελένης Αναγνωστοπούλου και θεατρική σκηνοθεσία του Ηθοποιού θεάτρου Λεονάρντο Θίμο. Το βιντεοκλίπ βραβεύτηκε σε διεθνή Φεστιβάλ σε Κύπρο, και προβλήθηκε στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, Αυστρία και Μασαχουσέτη, όπου είναι υποψήφιο για μεγάλο Βραβείο στο Ανεξάρτητο Φεστιβάλ Μασαχουσέτης για το Μάρτιο του 2020.




Έχει συνεργαστεί με τους αδερφούς Αβραμιδη (Ωριωνες), τον κινηματογραφιστή Αλέξης Ρούμλερ, την συγγραφέα Ζωή Γκαϊδατζή, τον ηθοποιο θεάτρου Λεονάρντο Θίμο, τον συγγραφέα Σπύρο Ποταμίτη, την θεατρολογο Ελένη Αναγνωστοπουλου, τον ερμηνευτή Βαγγέλη Μαραζακη, τον στιχουργό Γιώργο Μαναλη, την ερμηνεύτρια Μικαέλα Δαρμανη, και άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες. 








Από το 2019 συνεργάζεται με τον στενό του συνεργάτη ηθοποιο θεάτρου Λεονάρντο Θίμο και έχουν φτιάξει μαζί με την συγγραφέα Ζωή Γκαϊδατζή την παιδική Διαδικτυακη σειρά "Ο Λεονάρντο στον Κόσμο τών Παραμυθιών Παραμυθιών συναντά το Ρόλφι το Σκυλάκο" επηρεασμένη από τον Σεργκέι Αϊζενστάιν, τον Τσάρλι Τσάπλιν, τον Χοντρό και Λιγνό, τον Μπάστερ Κίτον και την Λιλιπούπολη. 


Η παιδική σειρά αποτελεί την πρώτη απόπειρα των δημιουργών να δείξουν την δική τους πρωτοτυπία στο Ελληνικό κοινό.

Τέλος, από τον Δεκέμβριο του 2019, συνεργάζεται με τον μουσικό Jimmios Jimmios και έχουν φτιάξει το μουσικό σχήμα "Tekkejazz" παρουσίασαν την δουλειά τους στην νέα ποιητική συλλογή Κλινον Άστυ του συγγραφέα/ποιητή Σπύρου Ποταμίτη τον Δεκέμβριο του 2019 στον Πολυχώρο Αίτιον στην Ακρόπολη και τραγουδάνε μαζί ως μουσικό σχήμα σε κεντρικές μουσικές σκηνές.






*Ο Λεονάρντο Θίμο, είναι ηθοποιός Θεάτρου από το 2001 και σκηνοθέτης του Θεάτρου από το 2006, από το ΔηΠεΘΕ Ηρακλείου Κρήτης, παρακολούθησε την Δραματική Σχολή του Γιώργου Αρμένη-Νέο Ελληνικό Θέατρο το 2008-2009 και το Γ' Έτος του Εργαστηρίου Παιδαγωγική θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού 2013-2014 από τον Σύλλογο Παιδαγωγών-Εμψυχωτών θεατρικού Παιχνιδιού «Λάκης Κουρετζής» που διηύθυνε ο Λάκης Κουρετζής. Από το 2016 είναι Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο Τμήμα Παιδαγωγικών Προσχολικής Ηλικίας και από το Ιούλιο του 2017 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Σκηνοθέτης της Θεατρικής Εναλλακτικής Σκηνής Ερωτόκριτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: